www.kammo.net

Blogi

Oman näppäimistön rakentaminen, osa 6

Halusin etusormella painettavien nappien sijainnin sellaiseksi, että lepoasennossa (niin sanotulla kotirivillä) ollessaan kaikki muutkin sormet olisivat luonnollisen kaarevasti. Etusormen näppäimet piti siis saada lähemmäs rannetta, koska etusormi on lyhyempi kuin keskisormi. Se vaikeutti peukaloryhmän sijainnin löytämistä. Sitä ei voinut identtisiä näppäinsarakepalasia käytettäessä tuoda tarpeeksi lähelle, koska sarakkeiden alaosa otti jo kiinni peukaloryhmän näppäinhattuihin. Viimeisistä näppäinsarakkeista piti siis saada alaosaa nipsaistua pois.

Tinkercad-muokattu pala, jossa kaksi näppäinsaraketta ilman alaosaa ja niin, että oikealta alhaalta puuttuu kulma

Alkuperäinen pala olisi toki ollut OpenSCAD:lla muokattavissa, mutta ajattelin, että olisi nopeampaa ja helpompaa vain tuoda STL-malli TinkerCAD:iin ja säätää se siinä sopivammaksi. Koska olin varma siitä, että kaksi viimeistä saraketta ovat varmasti tasalla keskenään, kloonasin ensin yhtä palaa kaksi kappaletta vierekkäin. Poistin päädystä palan niin, että mitaksi kappaleen alareunasta (lähinnä rannetta oleva osa) kaarevan osan alkamiseen jäi vain 3mm. Sitten otin vielä nurkasta palasen pois: 45 asteen kulma ei ollut sopivan näköinen ruudulla, ja seuraava pykälä TinkerCAD:ssa oli puolet siitä, 22,5°, joten valitsin sen. Olisi siihen tietysti voinut vaihtaa tarkemmankin kulman ilman noihin pykäliin napsauttamista vaikka asteen kymmenesosankin tarkkuudella, mutta ajattelin tuon olevan ihan sopiva.

Vasemman käden viimeiset sarakkeet suoraan tulostimesta (koko vasen puolisko näppäimistöstä sommiteltuna) Vasemman käden viimeiset sarakkeet ja peukkunapit lompsan päällä Vasemman käden viimeiset sarakkeet ja peukkunapit lompsan päällä ja käsi sommiteltuna näppäinten päälle

Ensimmäisessä näistä kuvista näkyy niin sanotusti uunituore palikka, josta en ole vielä poistanut edes tulostimen jättämiä rihmoja. Sommittelin peukalonappeja vähän niin, että nostin näppäinsarakkeita lompakon päälle. Kahdessa jälkimmäisessä kuvassa käytin lompakkoa ja aiempia kaaripaloja tukemaan peukalonäppäinten ryhmää kohdillaan.

Tässä vielä pari parempaa sommittelua, kun otin käyttöön myös nitojan laatikoineen:

Vasemman käden viimeiset sarakkeet - parempi sommitelma kädelle, kuva 1

Vasemman käden viimeiset sarakkeet - parempi sommitelma kädelle, kuva 2

Testailun jälkeen jätin palat liimautumaan kohdilleen:

Vasemman käden viimeiset sarakkeet liimautumassa

Välissä on tarkoituksella paljon liimaa, koska muuten siihen jäisi rakoa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisihan sitä seinää voinut vähän korottaa suoraan mallista, kun tiesi, että nuo kaksi viimeistä saraketta (eli tämä viimeisin yksittäinen tuloste) tulee vähän eri kulmaan kuin nuo neljä ensimmäistä saraketta.

2 kommenttia tekstiin “Oman näppäimistön rakentaminen, osa 6”

  1. Привет,для Вас выслали билет на лото. Получите на официальном сайте >>> https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e2c/?hs=b2385918a7ab7d903a839d50f40e7571& 4. heinäkuuta 2022 kello 8.20:

    ge2t6k

  2. * * * GET FREE iPhone 15: https://renstromplumbing.com/attachment/go.php * * * hs=b2385918a7ab7d903a839d50f40e7571* 19. helmikuuta 2024 kello 22.19:

    a4gjv2

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.