www.kammo.net

Lucid – hallittava uni

Seuraavan tekstin ensimmäisen version olen kirjoittanut alun perin lukion äidinkielen kurssille 22.4.2004. Nyt kolme vuotta myöhemmin 20.4.2007 löysin tekstin ja päätin julkaista sen hieman muokattuna nettisivuillani. Vinkki: Tekstiä on mukavampi lukea ruudulta, kun kaventaa selainikkunan kokoa vaakasuunnassa.

Lucid- eli selkounet ovat unia, joissa ihminen tietää olevansa unessa ja voi hallita niitä täysin tietoisesti. Unimaailmassa rajana on vain oma mielikuvitus. Lentäminen, seksi, seinien ja ikkunoiden läpi meneminen sekä magia ynnä muu taikominen ovat yleisimpiä asioita mitä selkounissa tehdään.

Kyllä, tällaiset unet ovat todellakin mahdollisia, ja niiden olemassaolo on todistettu tieteellisestikin. Selkounet johtuvat siitä, että osa aivoista siirtyy valvetilaan, mutta muut osat aivoista jatkavat uneksimista. Lucid-unet nähdään REM-jaksojen aikana, aivan kuten normaalitkin unet.

Kuva, jossa lukee oletko varma, ettei tämä ole unta

Selkounia voi harrastaa jokainen. Lucid-tilaan pääseminen voi aluksi olla vaikeaa, koska unet vaikuttavat niin realistisilta, että alitajunta yrittää kaikin keinoin kieltää sen, että tapahtumat eivät olisikaan totta. Unessa voi esimerkiksi ajatella: “Olisikohan tämä unta?” ja päätyä sitten ajatukseen “Jos tämä olisi unta niin silloinhan minun pitäisi olla nukkumassa eikä täällä!”. Tällaista päättelyä kutsutaankin usein selkounien harrastajien keskuudessa “unityhmyydeksi”. Unessa taivaalla lentävä koira ei välttämättä kiinnitä huomiota ja kaikki epälooginenkin tuntuu täysin luonnolliselta. Lucid-tilaan päästyä uni usein kirkastuu ja selvenee ja uneksija voi ajatella kirkkaasti kuten valveilla.

Itse kiinnostuin lucideista heti kun kuulin niistä. Löysin paljon tietoa Internetistä ja muutaman yön jälkeen näinkin ensimmäisen lucidini. Siinä muun muassa yritin lähteä lentoon, mutta ilmeisesti en oikein uskonut tarpeeksi siihen, että lentäminen olisi mahdollista, koska en pystynyt kuin liitelemään ilmassa jonkin aikaa. Selkounissa voikin tehdä mitä vain, mihin vain uskoo, ja mitä voi mielikuvituksessaan kuvitella.

Mielestäni parasta lucideissa on juuri se, että ne ovat niin realistisia – fysiikan lait toimivat kuten niiden pitääkin ja jopa kaikki aistit toimivat! Tietenkin fysiikan lakeja voi kiertää ja kumota. Olen itse muun muassa hidastanut aikaa ja kääntänyt oman painovoimani ylösalaiseksi kävelläkseni katossa.

Ensimmäisen selkouneni jälkeen en enää ole ihmetellyt sitä, että pienet lapset eivät joskus ymmärrä unen ja todellisuuden eroa. Unet voivat todellakin olla erittäin realistisia.

Lucid-uneen pääsemiseen on erilaisia tekniikoita. Yleisin ja helpoin tapa aloittaa on tehdä todellisuustestejä, joiden avulla testaa, onko kyseessä todellinen ympäristö vai unimaailma. Tätä tekniikkaa, jossa huomaa unessansa uneksivansa ja siten pääsee lucid-tilaan, kutsutaan DILD:ksi (Dream Initiated Lucid Dream). Toinen tapa on WILD – suoraan valveilta lucid-tilaan pääseminen (Wake Initiated Lucid Dream). Se on huomattavasti vaikeampi tapa, mutta ideana siinä on nukkua ensin n. 6–7 tuntia ja herätä sen jälkeen ylös, niin että ei kuitenkaan virkisty liikaa. Tämän jälkeen tarkoitus on rentouttaa itsensä ja vajota suoraan uneen niin, että säilyttää tietoisuutensa.

Omasta mielestäni parhaiten toimiva todellisuustesti on seuraavanlainen: otetaan kiinni nenästä ja yritetään hengittää ilmaa suljettujen sieraimien kautta suu suljettuna. Jos hengitys kulkee, on unessa.

Mihin kaikkeen selkounista sitten on? Hauskanpidon lisäksi lucideissa voi ratkoa ongelmia ja tutkia omaa alitajuntaansa. Unissa esiintyvät henkilöt voivat vastata mitä hullunkurisimmin kysymyksiin, joita heiltä kysyy. Myös ongelmanratkaisu on mahdollista unissa. Esimerkiksi matematiikan kotitehtävään voi miettiä unessa vastauksen, jonka sitten kirjaa ylös heti herättyään. Aivot toimivat yllättävän nopeasti ja laskujen laskeminen onnistuu päässä nopeammin kuin hereillä.

Muihinkin asioihin voi löytää vastauksen muistinsa perukoilta. Joskus voi esimerkiksi muistaa vastauksen johonkin ongelmaan puolihuolimattomasti lukemansa artikkelin perusteella, vaikka sellaista ei edes muista lukeneensa. Itse ei alitajuntaan pääse helposti käsiksi, vaan apuna kannattaakin käyttää unissa esiintyviä unihenkilöitä. He kun tavallaan ovat suoremmin yhteydessä alitajuntaan.

Selkounien harrastaminen on mielestäni hyvä ja erittäin halpa tapa pitää hauskaa lähes täysin todellisen tuntoisessa maailmassa.

Lisätietoja

Suomen kielellä selkounista löytää lisätietoa esimerkiksi osoitteesta http://hoyhensaaret.info. (edit 4.3.2020: sivusto kadonnut netistä) Kyseisellä sivustolla on oli myös todella laadukas foorumi.

37 kommenttia tekstiin “Lucid – hallittava uni”

 1. moptim 18. heinäkuuta 2007 kello 16.28:

  Hmm. Joskus kauan sitten olen yrittänyt, mutta ei ole onnistunut ei. Muuten, eikö ekassa lucidissa voi tehdä niin, että sanoo jollekin “Aina kun näet minut, saat sata euroa minulta jos väität että tämä on unta”?

 2. Cornix 29. heinäkuuta 2007 kello 19.13:

  Ihan hyvältä kuulostava idea kyllä. En ollu tollasta kuullukkaan koskaan.

 3. moptim 29. heinäkuuta 2007 kello 19.31:

  Jup, tais olla andwikissä (ilman sen satkun lupaamista). Andwikistä ei vain pysty nyt katsomaan kun mokoma on alhaalla :/

 4. Skullboy 30. heinäkuuta 2007 kello 18.06:

  Olen nähnyt pari lucidia, ekasta en kyllä muista muuta kuin että ajattelin “miksi tämä uni ei voi loppua” 🙂 . En jaksa luetella kaikkia

 5. ;OOO 3. kesäkuuta 2008 kello 18.14:

  Pakko kokeilla 😀 Kuulostaa uskomattomalta =)

 6. moptim 3. heinäkuuta 2008 kello 17.54:

  Entä jos ei usko että saa ikinä keneltäkään? 😀

 7. LimuPullo 18. elokuuta 2008 kello 17.49:

  Näin tuossa muutama viikko sattumalta juuri tälläistä unta. unessa ajattelin “Hei! tiedän että tämä on unta miten se on mahdollista??” Harmin paikka.. sillä luin tämän vasta tänään. haluaisin ehdottomasti kokeilla uudestaan! vielä siitä unestani.. Hetki sen jälkeen uneni loppui ja oli joo aamu. muistan kun ajattelin aamulla “todella ajattelin unessani että tiedän tämän uneksi. onkohan se ihan hullua??” 😀

 8. LimuPullo 18. elokuuta 2008 kello 17.51:

  Ja vielä jatkoa edellisestä.. Näin tämän unen sattumalta tietämättä että mitään tälläistä voisi koskaan edes tapahtua!

 9. Cornix 18. elokuuta 2008 kello 21.01:

  Katsoin vasta elokuvan Jumper. Tuli mieleen, että teleportaatio olisi yksi asia, jota voisi kokeilla, kun seuraavan kerran lucidiin pääsee.

 10. epekkä 8. syyskuuta 2008 kello 12.41:

  Lucid-unet ovat kiehtovia ja olen nähnyt niitä muutaman kerran itsekin. Tähän mennessä olen onnistunut vain huomaamaan, että tämä on unta, sekä jonkin verran hallitsemaan ajatuksiani. Toki odottelen innolla lisää. 🙂

 11. nappi 20. marraskuuta 2008 kello 19.32:

  Selkounia olen monesti nähnyt. Aivan vasta olen ollut tietoinen, että tämmöisiä on. Ennen luulin, että se kuuluu uneen. Parissakin unessa olen pystynyt liikuttelemaan esineitä mielen voimalla. Tiedän monia asioita unissa ja ne tapahtuvat. Voin myös luoda uuden henkilön uneeni ja “mennä” siihen. Varmaan 5 vuotiaana eräässä unessani kuulutin koko kansalle, että tämä on vain unta. Olen hyvin monesti ollut tietoinen, että olen unessa. Voin kääntää painajaiset mukaviksi ja voin tehdä mitä tahdon. Joskus muutun eläimeksi, liitänyt ja jopa selkounesta herättyäni haluan palata samaan paikkaan ja niin käy.

 12. Mese Friikki 9. tammikuuta 2009 kello 19.52:

  Ihmettelen vaan tuota lucidia, kun itse vaikka monta kertaa olen yrittänyt nähdä itse hallitavaa unta. Vaikka kuinka yritän, ei se onnistu. Kun näen unta, otetaan nyt esimerkki. “Haluuksä tonnin”, joku sanoo unessani. Ja mä mietin, että saanko tuon oikeasti. Ja kokeilen unessa seteliä, ja tunnen kuinka se on “oikea”. Mä en siis pääse lucid-uneen. 🙁

 13. gamehouse 10. tammikuuta 2009 kello 13.37:

  Olen itse ollut Lucid- unessa parikin kertaa, ja onhan niitä unia mukava hallita.. Olen itse kokeillut “teleportaatiota” Lucidissa ja onnistunut 😛

 14. Klementiini 24. joulukuuta 2011 kello 0.04:

  Tiesin näistä lucid unista jo 3 vuotta sitten mutta tänään näin sellaisen ensimmäistä kertaa 🙂 Isoveljeni tyttöystävä on kanssa kuuluttanut kuinka hän on lentänyt omissa lucid unissaan ja kun tänään tajusin että olin unessa yritin itsekkin lentää. No eihän se onnistunut vaan leijuin metrin korkuudessa ja liikuin todella hitaasti. Yritin liikkua nopeempaa ja tein uintiliikkeitä aivan kuin olisit uinut rintaa ilmassa. Alitajunta kai uimaliikkeiden avulla teki sen että yhtäkkiä jokapuolella oli puoli metriä vettä. Sitten valitettavasti heräsin 🙁

 15. Ace 3. maaliskuuta 2012 kello 22.58:

  Itse muistan nähneeni vuosia sitten kaksi lucidia. Ensimmäinen kesti pitkään ja lentelin hienossa pilvenpiirtäjäkaupungissa. Toisessa lucidissa ehdin vain nousta ilmaan ja olikin jo aamu.

  Olisi mukava taas päästä lucidiin uudestaan!

 16. Cornix 3. maaliskuuta 2012 kello 23.26:

  @Ace, kas, joku yhä lukee näitä vanhoja tekstejä. Hienoa toki 🙂
  Itse en olekaan pilvenpiirtäjäkaupungissa lennellyt. Voi vain kuvitella olevan siistiä kyllä, kun lasisia korkeita torneja on siellä täällä ja niiden välistä voi pujotella.

 17. bubilopi 4. maaliskuuta 2013 kello 22.58:

  näin lucidini 2vuotta sitten c:
  sanoin unessa olevalle kamulleni (joka istui tulostimen päällä 😀 )
  että tämä on unta! sitten yritin satuttaa itseäni mutta en onnistunut… sitten suurensin/pullistin silmiäni ja heräsin 🙂
  mutta hauskinta oli se että unessa oleva kaverini istui tulostimen päällä eikä tulostin mennyt rikki! :DDDD
  näin pari viikkoa sitten unen joka ei ollut lucidi, eli mun kamulla oli toosi pitkät ripset 😀 aluksi multa tuntui ihan siltä et se ois ihan normaalia mut sit alko tuntuu et joku on nyt pielessä ja vähän ajan päästä heräsin ja nauroin sikana mun untaaa! :DDD

 18. Paarma 13. toukokuuta 2013 kello 5.23:

  Näin äskön unta että istuin tuolillani koneella ja näyttö rupes kirkastumaan ja kirkastumaan koko ajan ja sitten tärisin ja yritin huutaa mutta en pystynyt. Ja sitten lensin takaisin sänkyyn ja siitä takaisin tuolille. Ja sitten heräsin (tiesin koko ajan että olin unessa) ja nyt kello on kohta 6 aamulla ja mua pelottaa se uni vaikka se ei ollu edes pelottava 😛

 19. tonttu 17. heinäkuuta 2013 kello 23.28:

  Itse näin pikku lapsena melkein joka yö selkounia, joskus ne olivat pelottavia joten herätin itseni unesta ja joskus kun nukahdin uudestaan niin unia jatkui siitä mihin se jäi, yksi selkouni jota en unohda on se kun murtauduin kouluun ja kuulin keittiöstä ääniä, tietenkin menin katsomaan ja siellä oli teksasin moottorisaha murhaaja joka huomasi minut ja lähti heti perääni, pakoilua kesti n. 5 minuuttia ja selvisin kun pystyin hallitsemaan itseäni unessa ja lopulta tapoin tämän murhaajan puukolla kun vain ajattelin mitä pitäisi tehdä. Monesti herätin itseni nopeasti mutta en koskaan ole saanut unihalvausta. Totuin pelottaviin uniin koska melkein joka kerta näin unta ihmissusista 😐 ja selvisin tietenkin aina kun herätin itseni tai hallitsin itseäni, joskus myös “poistin” ihmissudet unesta ja selvisin tällä tavalla 😀 Mutta nyt en ole enään moneen vuoteen nähnyt selkounta ja nykyään en aamuisin nähneeni unta 😛 Selkounet olivat normaalia minulle enkä edes yrittänyt saada niitä silloin koska en edes ollut kuullut selkounista.

 20. ValvePainajainen 19. heinäkuuta 2013 kello 23.15:

  Joo onhan noita tullut nähtyä 😀 Ja voi sanoa että kyllä on hauskaa kun voi tehdä miltei mitä vaan mikä huvittaa..:3 Yleensä pääsen lucidiin niin että uni alkaa painajaisesta. Olisiko ollut pari kuukautta sitten kun näin jo varmaan 5 lucidini 😀 Alkoi sekin painajaisella :s Jotkut hirviökoiran tapaiset jahtasi minua + sitten vielä jotkut viikingit (?) No sittempä jossain vaiheessa huomasin että ”Tämähän on unta!” Sen jälkeen kun olin tuon hoksannut, päätin vain teleportata itseni johonkin rauhallisempaan paikkaan. Tämän jälkeen vain lentelin miltei koko unen… Kunnes olin huomaamassa uneni muuttuvan painajaiseksi…:s Eipä siinä muuta tullut mieleen kuin hypätä jostain korkealta, uni päättyi siihen kun olin lysähtänyt maahan. Ja pitänee taas tänä iltana kokeilla että onnistuisko. 🙂

 21. tonttu 26. heinäkuuta 2013 kello 2.30:

  Itsellänikin kaikki selkounet alkavat yleensä painajaisella 🙂 Näin pari päivää sitten pitkästä aikaa selkounen, tällä kertaa ei tapahtunut mitään erikoista :'( Kerran näin selkounen elokuvasta nimeltä wrong turn, se oli erikoisin uni mitä olen nähnyt, ensin herään niityltä, sitten katson taakseni ja siellä on ne 3 epämuodustunutta ukkelia 😐 lähdin juoksemaan ja huomasin ettei unessa voi hengästyä 😀 pääsin metsään ja putosin jyrkänteeltä järven rantaan, olisin voinut muuttua vaikka batmaniksi mutta halusin jostain syystä uida lähellä olevalle veneelle. En tiedä onko sellainen normaalia että näin pikkulapsena 3-4 vuoden ajan keväällä suunnilleen samoihin aikoihin saman unen missä naapuri yrittää tappaa minut mutta viimeinen uni kyseisestä aiheesta oli erilainen koska se oli selkouni ja tapoin tämän miehen enkä enää sen jälkeen nähnyt unta tästä… Outoa mutta totta, olen myös yrittänyt saada unihalvausta muttei siitäkään mitään tullut XD

 22. Cornix 26. heinäkuuta 2013 kello 11.52:

  Kas, tähän tekstiin on yhtäkkiä alkanut tulla kommentteja pitkän tauon jälkeen. Ihan kiva juttu.

  “olen myös yrittänyt saada unihalvausta muttei siitäkään mitään tullut XD”

  tonttu, miksi kukaan tarkoituksella haluaisi kokea unihalvauksen? 😀

 23. tonttu 2. elokuuta 2013 kello 0.31:

  En tiedä itsekkään miksi… Haluaisin vain tietää minkälainen se olisi, tämä voi kuulostaa oudolta mutta jos joskus saan unihalvauksen niin toivon ettei se “pahansuopa olio huoneessa(hallusinaatio)” ole michael jackson! En ennen välittänyt tästä henkilöstä yhtään mutta se muuttui kun näin painajaisen hänestä. Siinä hän oli vaalea, kalpea, naiseksi pukeutunut ja puhui oudolla äänellä, kirjoittakaa google kuvahakuun michael jackson scary niintiedätte mitä tarkoitan 😛 Muuten saa tulla vaikka mitä mörköjä naaman eteen örisemään tai turahtelemaan 🙂

 24. jessica 6. elokuuta 2013 kello 23.54:

  itsekin näin viikko sitten lucid unen, siinä mietin unta nähdessäni että tämähän on unta ja halusin lähteä lentoon, ja niin siinä kävikin. uni tuntui niin todelliselta!

 25. matti meikäläinen 24. syyskuuta 2013 kello 22.34:

  Minä haluaisin nähdä lucid unen kans mutta en osaa saada sellasta 🙁

 26. ossi 4. helmikuuta 2014 kello 17.51:

  Mielenkiintoista lukea vähän lisää selkounista, sillä olen harrastanut niitä pidempäänkin tavallaan tietämättäni ja asiaa sen enempää ajattelematta. Itselleni ei ole vaikeaa tiedostaa näenkö unta vai en. Konsti on seuraava: Jos joudun unessa miettimään näenkö unta vai en, teen välittömästi johtopäätöksen että näen unta, sillä todellisuutta en ole koskaan joutunut kyseenalaistamaan.

  Tämän vaiheen jälkeen voinkin tehdä vähän mitä mieleen tulee. Yleensä varastan moottoripyörän tai muun ajoneuvon ja lähden ajelulle. Fysiikan lakeja en ole koskaan onnistunut poistamaan, oikeastaan en ole edes vaivautunut yrittämään. Lentääkseni minun täytyy siis varastaa lentokone ja painottomaan tilaan päästäkseni pitää hypätä jostain korkealta.

  Korkealta hyppääminen lähes poikkeuksetta johtaa kuolemaani, minkä vuoksi herään aina maahan osuttuani. Tästä johtuen olenkin aina ylitsepääsemättömissä painajaisissa alkanut tappamaan itseäni. Se voi kuulostaa rajulta, mutta on hyvin toimiva konsti ja päättää aina epämiellyttävän unen.

  Mielenkiintoista tällaisessa heräämisessä on sekin, ettei se aina välttämättä kuitenkaan toimi. Saatan herätä vuoteestani ja aloittaa päivän “normi” askareet vain huomatakseni hetken kuluttua herääväni uudestaan todellisesta sijainnistani. Parin tällaisen tapauksen jälkeen oppii kuitenkin kyseenalaistamaan myös sen seuraavan unen johon herää, jolloin sitäkin voi yrittää hallita.

  Joskus selkounien alkuvaiheessa oli myös hieman kuumottavia hetkiä, kun varastin auton vain jäädäkseni poliisin haaviin 200 metriä myöhemmin. Siinä sitten poliisin ikkunakuulustelussa aloinkin epäröimään että “Ei s**tana, tää ei ollukkaan unta”. Vaikka olihan se onneksi kuitenkin 🙂

 27. Faneturne 18. toukokuuta 2014 kello 10.13:

  Eiih, tänään oli lucid lähellä, unityhmyyttä kai D:
  Luin lucideista toissapäivänä, kiinnostuin samantien, kaikenlainen magia on aina kiehtonu c: Todellisuustestini ei toiminut, sillä vaikka unessa tein sen, oli tulos sama kuin valveilla. Kun kyseenalaistin unen todellisuuden, tuntui kuin olisin herännyt oikeasti, ajattelin vaan että en mä herätä halunnu ja “nukahin” uudelleen. Ähh, tästä viisastuneena odotan ensi yötä :’D

 28. aapo 13. heinäkuuta 2015 kello 1.53:

  ihan vasta pari päivää sitten sain melkein lucid une ennenkui edes koko homman olemassa olosta.
  olen muutamia päiviä opetellut tätä ja en vain muista mitään tapahtuneen olisiko apua??

 29. aapo 13. heinäkuuta 2015 kello 1.54:

  ennenkuin tiesin
  tyhmät kirjoitus virheet

 30. Cornix 13. heinäkuuta 2015 kello 2.10:

  Aapo,
  1) Kannattaa tehdä todellisuustestejä usein, esim. tunnin välein ja kyseenalaistaa todellisuus. Ota nenästä kiinni ja yritä hengittää sisään suljettujen sieraimien läpi. Jos saat happea, oletkin todennäköisesti unessa.
  2) Kannattaa myös pitää unipäiväkirjaa, niin unia muistaa paremmin. Samalla tulee tietoisemmaksi siitä, että mikä tahansa tilanne voisi olla unta.

 31. Elsanne 8. huhtikuuta 2016 kello 14.25:

  Oon 12 ja oon nähny muutamia selkounia (ludiceja) ja nykyään harjoittelen ludicien näkemistä.
  Muistan ludiceistani varmaan 4:
  1. Mä olin jossain uima-altaassa, ja mä sukelsin enkä päässy heti pintaan nii tietty se todentuntuinen pakokauhu kun on veden alla, mut sitten kun hengitin niin tajusin et tämä on unta. En osannut tehdä mitään; ainostaan uin sitten altaassa ja hegittelin vettä.
  2. Olin nähny TOSI pienenä painajaisen jossa mut pakotettiin katsomaan WC pyttyyn jossa oli joku pelottavan näköinen mörkö.(aika paha painajainen XD) Näin sen unen vuoden kuluttua uudestaan niin tajusin laittaa silmät kiinni siinä unessa. Oon herättänyt myös itseni joistain toisesta painajaisista.
  3. Olin meidän kotona ja oli sukulaisia käymässä. Sit vaan tajusin et mä pystyn lentään. Mä nousin ilmaan sellatteeseen “supermies”-asentoon ja “uin” ilmassa niin pääsin hiukan eteenpäin.
  4. Kai mun paras ludic uni on se kun kävelin itellä, tajusin et tää on unta, ja nousin lentoon. (uni loppu siihen :c)

 32. Samiii 24. kesäkuuta 2016 kello 23.49:

  Miten tälläseen tilaan vois helpoiten päästä? Oon kuullu että jos vaan makaa ja katsoo silloin tällöin kelloa ja sitten välillä kättä kunnes vaan nukahtaa. Toimiiko tällänen?

 33. Cornix 25. kesäkuuta 2016 kello 13.25:

  Samiii, näkisin itse helpompana tapana DILD:n (Dream Initiated Lucid Dream) eli että unessa huomaisi olevansa unimaailmassa. Tekee vain tarpeeksi usein todellisuustestejä, jotta sellaisen tekee automaationa unessakin.

 34. HaamunHenki 11. huhtikuuta 2017 kello 8.18:

  Yksi kysymys näihin lucid uniin liittyen, unessani jonka näin eilen, tajusin kaksi kertaa näkeväni unta ja ensimmäisenä kertana (tässä kohtaa näin unta että kävelin jonnekkin) minä kaaduin ja koin jonkun minulle tuntemattoman tunteen. Tajuttuani näkeväni unta ensimmäistä kertaa, minä

 35. HaamunHenki 11. huhtikuuta 2017 kello 8.32:

  Yksi kysymys näihin lucid uniin liittyen, tajusin eilen näkemässäni unessa kaksi kertaa, että näin unta. Ensimmäistä kertaa (tässä kohtaa näin unta että kävelin jonnekin) tajutessani että kaikki on unta, minä kaaduin ja koin oudpn tunteen. Tämän jälkeen en noussut vaan ilmeatyin unessani johonkin kiviseen bunkkeriin, istumaan pöydän ääreen. Muistin unessani että voisin hallita sitä ja kokeilin ensimmäisenä saada kännyköitä ilmestymään eteeni pöydälle. Hetken kuluttua läjä vanhoja näppäin puhelimia ilmestyi ilmaan nenäni eteen ja ne läjähtivät pöydälle. Tämä kännykkä temppu oli ainoa jonka sain onnistumaan ja vähän ajan päästä heräsin. Olikohan kokemani jotain unityhmyyteen liittyvää ja näin vain unta siitä että osasin hallita uneani vai näinköhän sittenkin lucid unta. En tajua mistä sain idean tehdä tämän kännykkä tempun unessani ja miksi en kokeillut mitään muuta kuin saada ilmestymään tyhjästä kaikkia eri asioita.

 36. Internautti 17. toukokuuta 2019 kello 22.31:

  http://hoyhensaaret.info ei enää toimi, vaan siellä on joku pornosivusto 🙁

 37. Cornix 4. maaliskuuta 2020 kello 9.58:

  Muokkasin tekstiä tämän kommentin perusteella. Kiitokset huomautuksesta!

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2021. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.