www.kammo.net

Blogi

Oman näppäimistön rakentaminen, osa 4

Tässäpä pari kuvaa viimeaikaisimmista edistymisistä oman näppäimistön rakentamisessa.

Oma näppis testiksi liimapuristimien välissä Oma näppis testiksi liimauspuristimien välissä - näkymä sivulta

Asettelusta vaihdoin ESC:n ja Ä/Ö-napin paikkaa. Korotin muropakettien pahvista sekä maalarinteipistä tehdyillä palikoilla nappikouruja irti pöydästä ja parempaan kulmaan. Peukalonappiryhmä ei tule jäämään aivan tuohon kohtaan, mutta sitä sattui olemaan melko hyvä testailla tuossa liimapuristimen päällä.

Liimapuristimista ja liimailuista puheen ollen kokeilen tällä hetkellä miten tuota läpinäkyvää PLA-muovia kannattaisi liimailla. Yhtenä protoiluun sopivana tapana liittää palat yhteen olisi voinut olla kuumaliima, mutta sitä olisi vaikea saada siististi kappaleiden väleihin tasaisesti. Takapuolelta sillä voi kyllä parannella liitoksia sitten myöhemmin. Nyt jätin pari joskus aiemmin pilalle mennyttä kappaletta liimautumaan tasaisilta pinnoiltaan vastakkain pikaliimalla sekä toisen tavallisella Eri Keeper -paperi/puuliimalla. Katsotaan tuleeko kummasta parempi tulos.

Liimaustesti. Kuvassa myös pikaliimatuubi ja Eri Keeper -liimapurkki Liimaustesti eri kuvakulmasta

Ainakin osa liimoista taitaa vahingoittaa PLA:ta, niin pitää ensin kokeilla testikappaleilla.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.