www.kammo.net

Blogi

Star Wars Identities The Exhibition ja IMAX-teatteri 3.7.2012

Tulipa tänään 3.7.2012 käveltyä jälleen hieman pidemmälle. Menimme nimittäin vanhan kaupungin läpi ja Centre des sciences de Montréal -nimiseen tiedekeskukseen. Siellä tutustuimme pariin kiinteään näyttelyyn ja Star Wars Identitiesiin.

Star Wars -näyttelyn portilla saimme radiovastaanottimet ja RFID-rannekkeet, joiden avulla kuunneltiin opastetekstejä ja kirjauduttiin erinäisille pisteille. Reitin edetessä koottiin oma Star Wars -avatarhahmo valiten eri ratkaisuja elämässä, ja lopuksi sähköpostiinsa sai halutessaan linkin valmiiseen sankariin.

Näimme lukuisia alkuperäisiä Tähtien sota -asusteita ja muita proppeja sekä näimme paloja kuvakäsikirjoituksista ja suunnitelmista.

Toiseksiviimeisessä rastissa joutui jonottamaan enemmän, koska pidempään kestävä videopiste ennen sitä kasasi ihmisiä paikalle kerralla suuremman joukon. Muuten järjestelyt olivat onnistuneet ja mm. täysikokoinen podracer-ajoneuvo oli siisti – unohtamatta tietystikään robottiparia R2D2 ja C3PO tai muita elokuvasarjan tuttuja hahmoja!

Star Wars -näyttelyn jälkeen kävimme tiedekeskuksen IMAX-elokuvateatterissa katsomassa To The Arctic (3D):n. Se kertoi ilmastonmuutoksesta ja lähinnä jääkarhuista. Suuren valkokankaan ansiosta 3D-efekti tuntui paljon paremmalta kuin tavallisemmassa teatterissa. Erikoistehosteina toteutetut palasiksi räjähtävät otsikot ja filmiyhtiön mainoksen aikana lennelleet hiutaleet tuntuivat lentävän täysin kohti kasvoja! Hienoa on nykytekniikka.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.