www.kammo.net

Blogi

Unelma-autoni

Kirjoitin aiemmin sivuilleni unelmakodistani. Nyt päätin tehdä samankaltaisen tekstin autosta blogimerkintänä, kun kerran blogin sivuilleni pystytin.

Auto on minulle pääasiassa kulkuneuvo, jolla pääsee paikasta toiseen. Minulla ei varsinaisesti ole mitään hirveätä hinkua ostaa omaa autoa, saati sitten hifistellä ja tuunailla sellaista, mutta näin ajatusleikkinä unelma-auton ominaisuuksien listaaminen tuntuu kivalta ajatukselta.

Aloitetaanpa ulkonäöstä. Auto näyttäisi ehdottomasti DeLorean DMC-12:lta. Näin ensimmäisen kerran kyseisen auton elokuvassa Paluu tulevaisuuteen joskus pienenä ja tykästyin heti sen ulkonäköön. Erityisesti suoraan ylös avautuvat ovet ovat mieleeni tuosta designista.

Lueskelin netistä taannoin DMC-12:sta ja monet tekstit valittelivat moottorin tehottomuutta. Siispä unelma-autoni ei olisi aito DeLorean DMC-12, vaan se olisi rakennettu samantyyliseen koriin. Myös viisi istumapaikkaa olisi plussaa – siis alkuperäinen ei olisi se minun juttuni. Ehkä sitten sen suuren lottovoiton jälkeen olisi varaa palkata suunnittelijatyöryhmä suunnittelemaan uuteen unelma-autooni siistit ja vähän tilaa sivusuunnassa vaativat ovet.

Myös Ritari Ässän (engl. “Knight Rider”) Kitt-auto edestakaisin liikkuvine punaisine skannerivaloineen on jäänyt mieleen lapsuudessa seuraamistani TV-ohjelmista. Harmi vain, ettei Suomessa taida saada olla autoissa mitään ylimääräisiä koristevaloja ajovalojen lisäksi.

Unelma-autossani olisi autotietokone. Ei siis ajotietokone, joka hoitaa ja valvoo auton sisäistä tekniikkaa, vaan ihan täysiverinen tietokone näyttöineen päivineen. Tietokone käynnistyisi napin painalluksella muutamassa sekunnissa.

Autotietokoneessa näppäimistönä voisi toimia yhden käden Frogpad. Näyttö olisi kosketusnäyttö. Käyttöliittymän täytyisi olla muokattavissa omiin tarpeisiin sekä mahdollisimman yksinkertainen.

Äänentoiston ei tarvitsisi olla mitään huippuluokkaa. Kunhan autotietokoneella voisi soittaa musiikkia ja ehkä katsella DVD-elokuvia. Eipä se DVD:n tai videon toisto noin yleensäkään olisi edes mitenkään pakollinen. (Vai pitäisiköhän muuten noin tulevaisuutta ajatellen sanoa BD-elokuva DVD-elokuvan sijaan?) Ajaessahan ei kuitenkaan tulisi tiirailtua näyttöä vaan tietä. Niin ja kun auto tosiaan on ensisijaisesti minulle vain kulkuneuvo, niin eipä siellä penkillä tulisi istuskeltuakaan mitenkään suuremmin.

Vaan jep. Sellainenpa lyhykäisyydessään olisi minun unelma-autoni.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.