www.kammo.net

Blogi

Naapurini Totoro –arvostelu

Katsoin tänään 14.10.2007 ensimmäisen anime-elokuvan, josta pidin: Studio Ghibli -elokuvastudion elokuvan Naapurini Totoro (japaniksi Tonari no Totoro). Sen kuvakerronta oli mukavan rauhallista ja juuri sopivan “hollywoodimaista” – täysin erilaista kuin millaiseksi olen animen mieltänyt.

Juoni lyhyesti

Naapurini Totoro kertoo kahdesta tyttölapsesta, Satsukista ja Meistä, jotka muuttavat isänsä kanssa maalle asuakseen lähempänä perheen äitiä, joka on sairaalassa pois muun perheen luota. Tytöt huomaavat, että henget kummittelevat heidän uudessa kodissaan ja että lähistöllä asustaa myös pyöreähköjä, karvaisia totoro-olentoja. Satsuki ja Mei seikkailevat metsässä asuvien taruolentojen kanssa, ja Satsuki kertoo tapahtumista äidilleen säännöllisesti kirjeitse. Elokuva on yleistunnelmaltaan lempeän rauhallinen, ja siitä jää pakostakin hyvä mieli.

Mielipiteeni

Kaikki aiemmat animepätkät, joita olen nähnyt, ovat olleet leikkaukseltaan joko tylsistyttävän hidastempoisia tai ärsyttävän kiivastahtisia. Nopeaan tempoon leikatut animet ovat olleet täynnä suojaviivojen ylityksiä ja muita kuvakerronnallisia “virheitä”. Hidastempoiset ovat olleet niin uolettavan tylsiä, että niitä ei ole jaksanut seurata juuri alkua pidemmälle.

Naapurini Totoro oli yllätys. Tarina on kerrottu mukavan leppoisasti, animaatio on miellyttävää silmälle, ja hellyttävät totoro-olennot ja kissabussi ovat uskottavia, vaikka ne kuvitteleekin ennen elokuvan näkemistä lähinnä lapsellisiksi.

Nyt taidan ymmärtää, miksi ihmiset katsovat animea – se voi sittenkin olla myös hyvää.

3 kommenttia tekstiin “Naapurini Totoro –arvostelu”

  1. Gwaur 14. lokakuuta 2007 kello 22.07:

    Joku joskus sanoi, että Hayao Miyazakin (ohj.) elokuvat ovat enemmän disney-tyylisiä piirrettyjä kuin animea. Hänellä olivat kai jotkut määritelmälliset asiat menneet hieman ohi korvien.

  2. moptim 28. lokakuuta 2007 kello 10.28:

    Pitäis katsoa kyl. Tosin milloin, kun en sitä DVD:tä omista. Kivan kuuloinen tarina kyl. 🙂

  3. merenaalto 18. toukokuuta 2008 kello 17.14:

    rakastan animeita yli kaiken..ja totoro on ihastuttava,mutta mielestäni se ei kuitenkaan sovellu alle koulu ikäisille..teistä?

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.