www.kammo.net

Blogi

Finnish Game Jam 2013

Finnish Game Jam 2013 -logoOsallistuin viime viikonloppuna, 25.–27.1.2013, järjestettyyn Finnish Game Jam 2013:een. Se on vuosittain pidettävä viikonlopun mittainen pelinkehitystapahtuma ja osa suurempaa Global Game Jamia, johon osallistui (ainakin vuonna 2012, jolta tilastoja on jo julkaistu) yhteensä maailmanlaajuisesti parisentuhatta pelin toteuttanutta tiimiä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Jyväskylässäkin järjestetyssä Game Jamissa tapasin uusia ihmisiä, söin sponsoreiden tarjoamaa pitsaa, saunoin, piirtelin grafiikkaa, tein peliä varten ääniä ja musiikkia sekä pidin muutenkin hauskaa melko lanimaisissa merkeissä.

Yleiskuva Finnish Game Jamista Jyväskylän ProtomoltaPitsalaatikoita pinoissa

Tiimissäni oli neljä jäsentä: minä, Sampo, Teemu ja Matti. Jättäydyin tällä kertaa suosiolla pois koodaajan hommista, sillä kaikilta muiltakin löytyi ohjelmointitaustaa ja ajattelin saavani enemmän aikaiseksi musa- ja graffapuolella, jos en kirjoittaisi lähdekoodia ollenkaan. Ryhmällämme oli melko rento ote pelin tekemiseen, ja suurin osa ajastamme meni uuden pelimoottorin, Unity3D:n, ominaisuuksiin tutustumiseen. Jossain määrin tuli turhankin aikaansaamaton olo, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen lopputulokseemme ja hieman erilaiseen tapaan viettää viikonloppu.

Tups : Happy Fun Land of Death

Ruutukaappaus Tups-pelistäHieman verisempi ruutukaappaus Tups-pelistä

Pelimme aiheeksi valikoitui kaksintaistelupeli, ja lopputulos löytyy osoitteesta http://globalgamejam.org/2013/tups-happy-fun-land-death. Tups : Happy Fun Land of Deathissa kaksi pelaajaa mittelee keskenään satunnaisilla lyöntivuoroilla. Pelin idea lähti vuoropohjaisuudesta ja tämän vuoden Game Jamissa teemana olleesta sydämenlyönnistä, jonka tahtiin lyöntivuorot vaihtuvat. Molemmat pelaajat näkevät kolme seuraavaa lyöntiänsä etukäteen, ja toista pelaajaa kohti kannattaa syöksyä silloin, kun itse on lyöntivuorossa. Sydämeen liittyvänä asiana söötit hahmot vuotavat myös paljon verta. No hei, miksipä ei, kun löysimme teon aikana Unityn valmiit partikkeliefektit?

Linkkejä

Loppusanat

Ei muuta kuin ensi vuonna uudestaan! Ja jos tässä vapaa-ajalla ehtisi, niin voisi tehdä myös Instanssi 2013:een jonkin uuden pelin. Sinne nimittäin tulee pelinkehityskilpailu!

Instanssi 2013 -tapahtuman mainosbanneri

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.