www.kammo.net

Blogi

Metroilua Montréalissa 14.7.2012

Ostimme tänään kolmen vuorokauden matkalipun. Sitä voi käyttää metro- ja linja-autokyytien maksamiseen.

Kävimme ensin Parc La Fontaine -nimisessä puistossa. Sinne pääsi kahta metrolinjaa käyttämällä ja muutaman korttelin matkan kävelemällä. Paikka oli suurehkon (teko)järven ympärille perustuva puisto, joka muistutti Nintendo Wii Sportsin golf-rataa. Söimme grillatut juustoleivät salaatin kera ja seurasimme, kun pienet lapset innostuivat muksuille suunnatusta nähtävyysjunasta. Sen kuljettaja eläytyi hyvin työhönsä, vaikkakin jutut olivat joka kierroksella samat. (Myydään liput, valitaan vaunu kolmesta vaihtoehdosta, vihelletään pilliin ja huudellaan vuorosanat, tarkistetaan matkustajien matkaliput…)

Ostimme jäätelöt nuorehkolta mieheltä pyöräkojulta. Hintana pahvissa luki 4$, mutta jätskit olivatkin halvempia, vain 2,5$/kpl. En huomannut puheen seasta halvempaa hintaa, kun vaimoni niistä kyseli ranskaksi. Maksoin molemmat ojentamalla kaksi vitosen seteliä – neljä kertaa kaksi kun on laskuoppini mukaan kahdeksan eikä viisi – jolloin poju otti automaattisesti itselleen ylimääräisestä setelistä tippiä ja antoi takaisin 4 dollaria. Tulipahan kerrankin maksettua jossain määrin oikeaoppinen määrä ylimääräistä ilman suomalaiselle epämiellyttävää kanssakäymistä varsinaisen maksun jälkeen!

Siirryimme seuraavan välimatkan taas metrolla. Loppupäivän vietimme Parc Jean-Drapeau’ssa. Se on saari Montréalin edustalla (tai no koko Montréal on itsessään kahden ison joenuoman väliin jäävä saari), ja siellä järjestettiin Les weekends du Monde -tapahtuma. Nimi tarkoittaa maailman viikonloppuja, ja paikalla oli niin musiikkia kuin ruokakojujakin. Kymmeneltä illalla oli myös ilotulitus.

Saarella olleeseen Biosphère‘iin emme päässeet, sillä se oli mennyt jo kiinni.

Todennäköisesti emme samaisella saarella sijaitsevaan La Ronde -huvipuistoonkaan enää mene, sillä liput sinne maksaisivat jo alennuksen kanssa viitisenkymppiä henkilöltä. Suhteellisen viihtyisä paikka saari kuitenkin itsessään oli, vaikka metroasemalta ulos siirtyessä tuntui vaihtaneensa keskelle pahinta lomakohderyysistä. Noh. Ainakin joen yli sai otettua hienoja kuvia keskustasta.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.