www.kammo.net

Blogi

Vanha Montréal 7.7.2012

Kiertelimme tänään lisää vanhinta Montréalin kaupunginosaa. Mukulakivikatujakin oli säilytetty, joskaan ne eivät parhaassa mahdollisessa kunnossa olleet. Kivien väliin saisi paikoitellen lisätä hiekkaa tai muuta maa-ainesta, sillä se oli kulunut lähes kokonaan pois.

Mukulakivikatu, josta hiekka on kulunut pois kivien välistä.

Cirque de Soleilin sirkustelttojen ulkopuolella sattui juuri klo 19 olemaan ilmainen trapetsiesitys, kun satuimme paikalle. Varasimme pari päivää sitten netistä liput varsinaiseen teltassa tapahtuvaan näytökseen ensi viikon torstaille. Sittenpä näkee lisää sirkustakin.

Notre-Dame de Montréal -nimisen basilikan (=kirkko) ulkopuolella oli myös hauska taikatemppuja ja jonglöörausta esittänyt mies. Katutaiteilijalla oli erittäin huumoripitoinen ja paljon tilannekomiikkaa sisältävä show.

Vanhassakaupungissa Bonsecours Marchéssa oli taidenäyttely Quebecin 11 alkuperäiskansan taiteilijoilta. Se oli myös vaikuttava kokemus.

Sekalaiset huomiot:

  • Leipäpussissa on erikseen mainoslauseet, ettei se sisällä lisättyä rasvaa eikä sokeria.
  • 31 gramman annoksessa Frosties-muroja (tai siis Kellogg’s Frosted flakes -muroissa. Alkuperäinen nimi on hieman eri kuin Suomessa.) on 12 grammaa sokeria.
  • Muropaketin kyljessä on erikseen ravintosisältöarvot ilman maitoa ja 1-prosenttisen maidon kanssa. Sokerille ei ole annettu suositusarvoa lainkaan, pelkästään grammamäärä.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.