www.kammo.net

Blogi

Instanssi I/10 -demopartyt Jyväskylässä 5.-7.11.2010

Jyväskylän yliopiston tietotekniikan ainejärjestö Linkki Jyväskylä ry järjestää Jyväskylässä marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.-7.11.2010 Instanssi-nimisen digitaalisen taiteen tapahtuman. Tapahtuma järjestetään Seminaarinmäellä Ylioppilastalo Ilokivessä.

Instanssi

Tapahtuma on siis yhdistetty demoparty– ja LAN-tapahtuma, jossa kävijät kisaavat digitaalisen taiteen luomisen paremmuudesta sekä viettävät aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa. Tapahtumassa on pöytäpaikkoja tietokoneensa kanssa saapuville sekä tilaa oleskeluun.

Ohjattavat valot yksi Instanssin demoskeneen tuoma uutuus!

Erikoisuutena muihin demopartyihin verrattuna Instanssissa pääsee ohjaamaan itse tilan valaistusta! Lähiverkosta löytyy tietokone, joka ohjaa DMX512-protokollaa tottelevia LED PAR56 -valonheittimiä. Ohjaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi: Koneella pyörii UDP-protokollaa kuunteleva palvelinohjelmisto, jolle annetaan valonheittimen numero sekä halutun värin RGB-arvot. Valaistus muuttuu välittömästi käskyn mukaiseksi. Tarkempi kuvaus ohjelman rakenteesta löytyy palvelimen kirjoittaneen Joel Lehtosen sivuilta. On mielenkiintoista nähdä, millaisia tunnelmavalaistuksia Ilokiveen syntyy – tai millainen sekasorto valojen välke on, kun useammat käyttäjät ohjaavat laitteita samanaikaisesti.

Sen lisäksi, että valaistusta pääsee ohjelmoimaan viikonlopun aikana, valoja käytetään myös demokilpailussa. Harrastajat voivat siis ohjelmoida demoonsa ominaisuuksia siten, että valot vilkkuvat ja välkkyvät, feidailevat tai muuten vain vaihtavat väriä taidepläjäyksen aikana. Mahtava demokompo siis tiedossa!

Mielenkiinnon herättyä

Instanssin sivuilta löytyy lisätietoja ja ilmoittautuminen. (Paikkoja jäljellä rajoitetusti.)

IRCnetistä löytyy kanava #instanssi, jolle kaikki tapahtumasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.