www.kammo.net

Blogi

Mindy-läpimenojen tulva

Ilmeisesti meneillään on jonkin sortin toinen selvä suosioaalto Mindy-älypelin pelaamisessa. Tai ainakin nyt tulee ennätysmääriä läpimenoja.

Mindy on siis älypeli, jossa tehtävänä on edetä kentästä seuraavaan kunnes peli on ohitse. Tehtävät ovat pääasiassa joko puujalkamaisia kuva- tai sana-arvoituksia tai tietotekniikan tuntemusta vaativia. Peli on englanninkielinen.

Jollain foorumilla ilmeisesti jaellaan suoraa läpimeno-ohjetta pelille. Mitähän ideaa on edes pelata, jos vastaukset katsoo jostain ohjeesta? No okei, eivät kaikki käytä tuollaisia salasanalistoja, mutta ihmettelenpä silti pelaamisen mielekkyyttä tuollaisen ohjeen kanssa.

Olen pelannut esimerkiksi Notpronia ja Swelliä (terkkuja Swellin tekijöille \o_) ja jäänyt niissä jumiin. Vaikka mieli tekisikin pelata pidemmälle, niin en silti ole alentunut salasanojen urkkimiseen jostain valmiista ohjeesta. Olen jumissa, that’s it. Kokeilen vaikka joskus myöhemmin uudelleen, jos älyäisi paremmin.

Ehkä uusien vihjeiden antaminen jumiin jääneille voisi toisaalta olla ihan hyvä idea Mindyn seuraavassa versiossa.

Vaikuta Mindy 2:een!

Miten mielestäsi seuraavan isomman julkaisun kentät pitäisi jakaa? Yhdeksi suureksi janaksi vai useammaksi vaihtoehtoiseksi reitiksi? Olen miettinyt järjestelmää, jossa olisi kenttiä samaan tapaan peräkkäin kuin nykyisessäkin versiossa mutta jossa voisi hypätä yli tietyn määrän kenttiä. Jos yli loikatun tason ratkaisisi myöhemmin, saisi menetetyn “skipin” takaisin uudelleenkäytettäväksi. Kuulostaisiko tämä hyvältä?

Lähettäkää ihmeessä kenttäideoita Mindyn palautesivulla! Ehkä olen jo keksinyt jotain ehdottamasi tyylistä, mutta en ole vain ajatellut tekeväni tehtävää täysin samoin kuin sinä. Eri näkökulmat auttavat parantamaan seuraavan version kenttiä.

Näkemyksiä ja ehdotuksia pelin käyttöliittymään sekä kenttien yleiseen vaikeusasteeseen, rakenteeseen ynnä muuhun sellaiseen yleiseen voi ehdotella tämän blogimerkinnän kommenteissa. Kenttäideat tuon Mindyn oman palautelomakkeen avulla!

Hall of Fame ja sen päivittymättömyys

Kuten jo Mindyn etusivulle kirjoitinkin niin kaikki pelin läpimenot kirjataan kyllä ylös, mutta en vain halua siirtää uusia nimiä tuohon läpi päässeiden listaan. Taulukon koko on kasvanut räjähdysmäisesti ja olen harkinnut kaikkien nimien poistoakin vaihtoehtona.

Todennäköisesti kuitenkin säilytän Hall of Famen ja siirrän sen vain omalle sivulleen. Sen aikaan saamista odotellessa…

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2023. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.