www.kammo.net

Blogi

Näppäimistöprojekti: En ostanut valmista Cherry-näppistä, mutta kokeilin Maltronia

Ajattelinpa tehdä pientä tilannepäivitystä näin ASSEMBLY Summer 2012 -tapahtuman jälkeen. Aiemmin kiinnostuin netin ansiosta Cherry MX Red -kytkimistä ja ajattelin sellaisia hankkia myös omaan näppäimistööni. Kuitenkin käyttökokemus Assyillä Jimm’sin ständillä niistä oli sen verran kehno, että päätin jättää punaisilla kytkimillä varustetun näppäimistön ostamisen myöhempään. Tai todennäköisesti en edes osta punaisia kytkimiä sisältävää lautaa, vaan ennemmin vaikkapa ruskeita.

Esillä tapahtumassa oli myös Duckyn näppäimistöjä, mutta niiden hinnat alkoivat 129€:sta. Kyseiseen hintaan ei ehkä huvittaisi alkaa purkaa toimivaa tuotetta vain siksi, että saisi osia omaa tuotosta varten.

Maltron-kokeilu!

Ergonominen Maltron-näppäimistö, jossa käsille on omat kuopat, joissa napit sijaitsevat.
Pääsin samaisessa ASSEMBLY-tapahtumassa testaamaan myös kaverini Maltron Dual hand 3D Keyboardia! Kyseinen oheislaiteyksilö oli nähnyt maailmaa ja sen USB-kaapelissa oli pieni kosketushäiriö, jota emme saaneet paikanpäällä korjattua. Suurimmaksi osaksi ajasta näppäimistö kuitenkin toimi ja pääsin kokeilemaan sitä. Fyysinen tuntuma oli upea! Jos olisin nyt ostamassa ergonäppistä ja vaihtoehtoina olisivat Kinesis sekä Maltron, ottaisin nykyisen kokemukseni perusteella ehdottomasti Maltronin.

Peukalonapit eivät olleet hassussa kulmassa eikä alimmaisen rivin nappeja varten tarvinnut koukistaa sormia liikaa.

Maltron antoi osaltaan myös innostusta oman näppäimistön rakentamiseen, sillä samanlaisen näppäimistön voisi varmasti tehdä käsityönä itsekin! Kotelon muoto pitäisi vain saada jotenkin aikaiseksi eikä nappeja varten tehtyjä reikiä saisi laajentaa vahingossa liian suuriksi.

Saapa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Jätä kommentti

Kommenttisi:

© Jouni Potila 2006-2024. Cornix@IRCNet, Cornix@IRC-Galleria. Blogiohjelmistona WordPress.